Succesvolle bijeenkomst overgang naar 18 jaar

Ongeveer 200 mensen kwamen donderdag 17 november bijeen om te praten over een soepele overgang van zorg naar 18 jaar. In de zaal zaten zorgaanbieders, gemeenteambtenaren, wethouders, mensen van het zorgkantoor en de zorgverzekeraar en niet te vergeten enkele jongeren.

De opening werd verzorgd door Sander Rispens, Programmamanager Sociaal Domein Fryslân, die iedereen welkom heette. Vanuit de VNG vertelde Edgar Oomen het publiek over het belang van een integraal plan voor jongeren en de BIG 5. Carlijn, een meisje die in de gesloten jeugdzorg heeft gezeten, gaf met muziek woorden aan haar verhaal. Zij bezorgde het publiek kippenvel door twee van haar nummers voor te dragen. Naast het zingen van haar nummers is haar boodschap voor het publiek vooral: "Geef jongeren een stem, hoor die en versterk hem!" Hierdoor was weer even duidelijk waar het allemaal om draait. 

De rest van de middag ontving het publiek veel informatie over het toekomstplan, de diverse wetten en de overgangen daartussen. Na een korte pauze praatte dagvoorzitter Jeannette van Cappelleveen met Jitta. Jitta heeft meegedacht in het ontwikkelen van het toekomstplan en heeft aanbevelingen voor het publiek. “Luister naar de jongeren en zet vaker ervaringsdeskundigen in om hen te helpen.”

De middag is afgesloten met een mentimeter om knelpunten op te halen en thema’s voor een mogelijke vervolgbijeenkomst. 

Bijeenkomst overgang naar 18 jaar
Heeft de informatie op deze pagina u geholpen?
Graag horen we van u waarom niet.
Waar was u naar opzoek op onze website?
Tot slot, hoe tevreden bent u over onze website?