Webinar 'Hulpverlenen via videocontact' op 14 en 19 mei

Friese Jeugdzorg Online organiseert het webinar ‘Hulpverlenen via videobellen’ voor professionals die via beeldbellen hulpverlening of begeleiding (willen) bieden aan cliënten/ gezinnen.

Data

  • donderdag 14 mei van 9.30 tot 11.00 uur
  • dinsdag 19 mei van 15.00 tot 16.30 uur.

Het programma bestaat uit twee gedeeltes

  • Methodisch hulpverlenen via videocontact
  • Technische werking van het videobellen binnen FJO.

Methodisch hulpverlenen via beeldcontact

Steeds meer hulpverleners kiezen voor cliëntcontact via videobellen. Wilt u verstandig aan de slag? Volg dan dit gratis webinar. In dit webinar krijgt u praktische tips, ervaart u wat de impact van beeldbellen is op de werkrelatie en leert u de vaardigheden om methodisch te werken. EHealth specialist en psycholoog Myriam Limper van ‘Zorgbewegers’ is de host.

Technische werking van het videobellen binnen FJO

Binnen het platform FJO wordt gebruikgemaakt van zorg-specifieke beeldzorgsoftware van Jouw Omgeving. Afgelopen weken hebben we veel vragen gekregen van gebruikers over de technische werking van de applicatie. Tijdens het webinar vertellen specialisten hoe deze software het beste tot zijn recht komt. Daarnaast wordt uitgelegd wat u kunt doen bij storingen of technische problemen.

Aanmelden

Aanmelden kan vanaf woensdag 6 mei via de nieuwe functie ‘Kennisbank’ binnen het platform FJO. De Kennisbank vindt u in het menu linksboven.

Kennisbank biedt een scala aan informatie in de vorm van video’s, documenten, onderzoeksverslagen en artikelen rondom online hulpverlenen die u als hulpverlener kan ondersteunen. U vindt er naast video’s van eerdere webinars en kennissessies ook de mogelijkheid u in te schrijven voor aankomende evenementen.

Voor dit webinar kunnen zich maximaal 50 personen aanmelden per sessie. Deelname voor gebruikers van het platform FJO is gratis.

Friesejeugdzorgonline

De Friese gemeenten, Sociaal Domein Fryslân en het actieprogramma Foar Fryske Bern stellen met Friesejeugdzorgonline.nl een platform beschikbaar voor online zorg en samenwerking. Op dit regionale platform kunnen zorgverleners samen met ouders, kinderen en jongeren inloggen en met elkaar in contact komen. Het gebruik van het platform is gratis voor alle bij de SDF gecontracteerde aanbieders en wijk- en gebiedsteams in Friesland.

Contactpersoon

Niels Bloembergen, projectleider Implementatie, 06-11015176
www.alliade.nl  / www.friesejeugdzorgonline.nl