De campagne Sexy&Safe
Jongeren flirten er online op los! En daar is helemaal niks mis mee: online flirten en sexting horen tegenwoordig bij een normale seksuele ontwikkeling. Maar helaas kent dit ook een andere, minder leuke kant. Een kant met soms grote gevolgen. Daarom besteden we met de campagne extra aandacht aan seksuele veiligheid online. Zodat jongeren, ouders én docenten straks weten hoe online flirten en sexting leuk én veilig kan.
Alles weten over deze campagne? Neem dan een kijkje op onze website: www.sexyensafe.nl.
Door jongeren, voor jongeren: zo bereiken we deze doelgroep het liefst. Daarom is er een Friese jongerenredactie opgestart. Deze jongeren hebben de afgelopen maand ontzettend veel content voor onze online kanalen gemaakt. Hiermee vullen wij de komende tijd onze kanalen. Volg je ons al op Facebook of Instagram?
Ook zijn jongeren, samen met mediabureau Line Up Media, aan de slag geweest met een groots eindproduct: een speelfilm over dit onderwerp. Deze gaat eind september in première, in theater Sneek. Wil je hier ook bij zijn?
Meld je dan aan voor de première!
Met de oudercampagne willen we ouders vooral bewust maken van het belang van betrokken zijn bij de online bezigheden van je kind. En hoe je hier al op een zeer laagdrempelige manier betrokken bij kunt blijven.
Hiervoor is onder andere de battle-app What’s Nep? gelanceerd. Ouders en kinderen (10-13 jaar) spelen de battle tegen elkaar. Ze leren ondertussen meer over de online wereld. En het moedigt ouders aan om op een laagdrempelige manier met hun kind(eren) in gesprek te gaan over het onderwerp.
Speel de battle op www.whatsnep.nl!
Ook wordt er op dit moment hard gewerkt aan een toolkit over online seksuele weerbaarheid en online seksuele ontwikkeling. Deze toolkit komt medio 2022 beschikbaar.
We geven met de toolkit handvatten, tips en lesmateriaal aan docenten, om deze onderwerpen bespreekbaar te maken en te houden in de klas en op hun scholen. Ook biedt het hulp en advies bij wat je kunt doen, als er online seksueel grensoverschrijdend gedrag op jouw school voorkomt.
De toolkit wordt ontworpen door ons docentenpanel. Het panel bestaat uit 15 docenten uit het PO, VO en speciaal onderwijs. Dit ontwerpen gebeurt onder begeleiding van het lectoraat Digitale Innovatie in Zorg en Welzijn van de NHLStenden Hogeschool.