Je veilig voelen is misschien wel het állerbelangrijkste om fijn te kunnen leven. Als gebiedsteammedewerker sta jij midden in de samenleving. Waar je mooie maar ook moeilijke situaties tegenkomt, zoals onveiligheid in gezinnen. Acuut of met zorgen voor later. Dat vraagt actie en het gebiedsteam is daarbij onmisbaar. Maar hoe bouw je samen aan blijvende veiligheid? Zonder terugval en her-meldingen? Het veiligheidsplan helpt hierbij. Een praktisch plan met heldere afspraken. Over de zorgen die er zijn, de veiligheidseisen, het verminderen van risico’s en herstel van betrokkenen. Je maakt het samen en iedereen weet: dit moet er veranderen en zo gaan we het doen. Ontdek de waarde van het veiligheidsplan. Én van het handige koelkastmodel.

Het veiligheidsplan 

Ieder gezin verdient blijvende veiligheid. Het veiligheidsplan maakt werken aan veiligheid makkelijker en succesvoller. In de animatie hieronder vertellen we kort over de meerwaarde van het veiligheidsplan. En hoe je ermee werkt. We hebben deze informatie ook verwerkt in een handige folder, zodat je het altijd terug kunt lezen.

Voor meer informatie is er ook een uitgebreide werkinstructie

 

Het koelkast-A4

Is de situatie in een gezin acuut onveilig? Dan is er vaak geen tijd om meteen een uitgebreider veiligheidsplan te maken. Toch zijn ook dán helder overzicht en duidelijke afspraken nodig. Het koelkast-A4 helpt hierbij; een soort mini-veiligheidsplan voor dat moment. Letterlijk op de koelkast! Kleurige pictogrammen maken het extra duidelijk.

Ook later in een traject is het koelkast-A4 handig. Het maakt de afspraken uit het veiligheidsplan letterlijk zichtbaar in huis. Zo wordt iedereen er dagelijks aan herinnerd.

Afbeelding van het koelkast-A4

Alle downloads op een rij

Het veiligheidsplan 

Het veiligheidsplan maakt werken aan veiligheid makkelijker en succesvoller.

De video

Deze animatie vertelt kort over (de meerwaarde van) het veiligheidsplan en hoe je hiermee werkt. 

De folder met werkinstructie

Lees je alle informatie graag nog eens terug? Dan hebben we ook nog deze handige folder

Uitgebreide werkinstructie

De animatie en folder vatten zijn een samenvatting van alle informatie over het veiligheidsplan. Wilt u meer weten over werken met het veiligheidsplan? Lees dan de uitgebreide werkinstructie

Het koelkast-A4

Bij acute onveiligheid in een gezin, is er vaak geen tijd om meteen een uitgebreider veiligheidsplan te maken. Met het koelkast-A4 kun je alsnog snel een helder overzicht en duidelijke afspraken maken. 

 

Heeft de informatie op deze pagina u geholpen?
Graag horen we van u waarom niet.
Waar was u naar opzoek op onze website?
Tot slot, hoe tevreden bent u over onze website?